• JAHORINSKI POTOK BB, 71420 PALE, BIH
 • +387 57 225 750
 • Lider na polju
  tekstilne industrije
 • Sertifikovan
  ISO 9001:2009
 • Lider na polju
  tekstilne industrije
 • Sertifikovan
  ISO 9001:2009

O nama

Home O nama

Naše vrijednosti

core1
Život uz tekstilnu industriju

Zasnivano na temeljima porodice, Mraz i danas, nakon toliko godina i dalje na svoje radnike gleda kao na članove porodice.

core1
Najviši nivo kvaliteta

Posvećeni smo pružanju isključivo najboljih proizvoda i usluga, putem naših visokokvalifikovanih uposlenika, te najsavremenijih proizvodnih pogona. Misija nam nije samo zadovoljiti naše cijenjene kupce, već nadmašiti njihova očekivanja primjenom novih i inovativnih tehnoloških rješenja, koja nam omogućavaju najviši kvalitet dostupan po pristupačnoj i konkurentnoj cijeni.

core1
Profesionalnost naših uposlenika

Naša najveća snaga je kultura izvrsnosti koju njegujemo od svog osnivanja. Ono što nas razlikuje od ostalih je predanost i profesionalnost naših uposlenika.

Firma sa bogatim iskustvom krojenja i šivenja prema svjetski priznatim kućama

Šivenje je, kao rijetko koja druga vještina, jedinstven spoj kreativnog izraza i praktičnosti. Naša firma se trudi da zadovolji svjetske standarde, kao i potrebe velikog broja zadovoljnih kupaca. Prvobitno osnovan 1984. godine od strane gospodina Radivoja Kovačevića, Mraz je počeo kao mala krojačka radnja, kao porodični posao u gradiću Pale. Od tada je kompanija eksponencijalno rasla do trenutka u kojem smo danas, operirajući sa četiri različita proizvodna pogona u mjestima Pale, Rogatica, Foča i Nevesinje, sa radnom snagom koja broji preko 400 radnika. Veličina i opseg našeg rada su se dramatično povećali, ali s ponosom možemo reći da smo zadržali besprijekornu pažnju prema detaljima, kao i posvećenost zadovoljavanju potreba naših kupaca.
Danas proizvodimo odjeću za više svjetski poznatih brendova kao što su Greiff, Kübler i Uvex, kao i održavanje vlastitih krojeva.

About Img

Nevesinje

Ovaj pogon započeo je sa radom u augustu 2021. godine, kada je prva grupa od 60 radnika naše kompanije zakoračila u renovirani objekt koji je nekada pripadao prestižnoj tekstilnoj kompaniji Javor Ivanjica, čija je slava potekla još s početka 1990-ih. Kao rezultat predanosti i napornog rada, do kraja 2022. godine u ovom pogonu je radilo već 130 radnika, a cilj nam je podići taj broj na 150, što je u skladu s prvobitnim projektom i kapacitetima objekta. Impresivno je da većina naših zaposlenika ima bogato iskustvo u proizvodnji lake konfekcije, s posebnim naglaskom na izradu košulja za italijansko tržište. Njihova brza adaptacija na rad s poluteškim materijalima za proizvodnju HTZ opreme nije predstavljala veći izazov, zahvaljujući njihovom predanom pristupu i želji za učenjem. S vremenom smo imali privilegiju zapošljavanja i onih koji ranije nisu imali iskustvo u tekstilnoj industriji. Značajno je naglasiti da smo im pružili sveobuhvatnu teorijsku i praktičnu obuku, što im je omogućilo da danas uspješno obavljaju sve zadatke. Važno je napomenuti da je kompanija Mraz uložila znatna sredstva u opremanje ovog pogona najmodernijom opremom. Ukupna investicija, koja obuhvata kupovinu objekta, nabavku opreme, prekvalifikaciju i obuku radnika, iznosila je impresivnih 1.000.000 € do kraja 2022. godine. Iako smo ostvarili značajne uspjehe, naša posvećenost ovom projektu ne jenjava. U planu je daljnje proširenje industrijskog objekta i nabavka najsavremenijih mašina za krojenje. Ovo će omogućiti povećanje produktivnosti rada i dodatnu fleksibilnost u proizvodnji različitih programa, uključujući HTZ opremu, modu i gastro-modu. Ovaj uspješan put do sada je rezultat posvećenosti, truda i stručnosti naših radnika. Nastavljamo zajedno rasti i razvijati se, prateći viziju i ciljeve koje smo postavili za budućnost.

About Img

Rogatica

Ovaj objekat u potpunosti pripada kompaniji Mraz, baš kao i onaj u Nevesinju. Krajem 2022. godine, ovde je radilo 50 proizvodnih radnika, a sa radom je počeo sredinom 2017. godine. U septembru 2022. godine, izgrađena je moderna proizvodna hala pored postojećeg objekta. Unutar nje se nalazi mašinski park koji zadovoljava najviše standarde kvaliteta za proizvodnju bijele tehnike. Ove promene su poboljšale preglednost proizvodnog procesa i povećale efikasnost operacija. Radni prostor ovog pogona ispunjava najviše evropske standarde. Poseduje savremenu rasvetu, adekvatnu visinu i efikasan sistem održavanja optimalne radne temperature. Većina zaposlenih u ovom pogonu radi za kompaniju Mraz od samog početka, pa su stekli visoku stručnost u obavljanju svojih proizvodnih zadataka, što rezultira visokom produktivnošću.Da bi se osiguralo glatko i efikasno funkcionisanje ovog sistema od četiri proizvodna pogona, u kojima danas radi preko 400 radnika, izgrađena su i skladišta, a kompanija Mraz je formirala svoj vlastiti vojni park za svakodnevni transport između pogona.Novi centralni skladišni objekat na Palama je izgrađen krajem 2022. godine. Sada zajedno sa postojećim skladištima, ukupno pruža 1.500 m2 magacinskog prostora. Centralni magacin koristi paletni sistem, a praćenje unosa, stanja i izlaza materijala i gotovih proizvoda obavlja se pomoću softverskog rešenja razvijenog specijalno za kompaniju Mraz.Kompanija Mraz je jedina tekstilna firma u BiH i regionu koja je razvila poseban softver i aplikaciju za pametne telefone, koja omogućava praćenje dnevnih radnih performansi radnika, prijavu problema i zahteva za slobodne dane i slično. Ovaj program je razvijen kako bi menadžment kompanije imao bolji uvid u realizaciju proizvodnih planova, a takođe omogućava i našim međunarodnim partnerima da dobiju tačne i pravovremene informacije o isporukama svojih proizvoda.

About Img

Foča

Ova jedinica je osnovana 2020. godine, a krajem 2022. godine u njoj je radilo oko 90 radnika. Proizvodna hala prostire se na 1250 m2 i obuhvata šivaonu, doradu, skladišni prostor, trpezariju, administrativne kancelarije i sanitarni čvorovi. Iako je fabrika izgrađena davne 1985. godine, uslovi su i dalje adekvatni, iako bi rekonstrukcija i modernizacija bili dobrodošli. Unatoč starosti objekta, ovde se koristi moderna oprema za šivanje koja omogućava visok kvalitet i solidnu produktivnost u proizvodnji zaštitne odjeće, što je specijalizacija ove fabrike. Mnogi od naših radnika u ovoj fabrici imaju prethodno iskustvo u tekstilnoj proizvodnji, što omogućava obradu i zahtjevnijih tekstilnih proizvoda. Pogon je opremljen vlastitim agregatom za slučaj prekida snabdevanja električnom energijom. Važno je napomenuti da ovaj objekat nije u vlasništvu kompanije Mraz, već je dugoročno iznajmljen.

Pošalji upitNašu ponudu
award

Sertifikati i priznanja

Certifikat Fair Ware fondacije za zadovoljavajuće i stalno poboljšavanje uslova na radnom mjestu.

award

ISO standard

ISO 9001 je međunarodni standard za sistem upravljanja kvalitetom, objavljen od strane ISO.

award

Moderan dizajn

Moderan dizajn je nešto po čemu smo prepoznatljivi i što nas razlikuje od drugih.

award

Kvalitet

Koristimo najvalitetnije materijale i opremu najznačajnijih svjetskih brendova teksitlne industrije.

O nama u brojevima

Firma je počela sa radom 1980. godine. Vremenom smo se širili i došli do ovih brojeva.

Naša firma se trudi da zadovolji svjetske standarde, kao i potrebe velikog broja zadovoljnih kupaca.
Jedinstven izgled danas je neizostavni dio korporativnog identiteta. Tu modernu i inovativnu tradiciju, a piše 40-godišnju istoriju uspjeha u smislu kvaliteta i dizajna, Greiff je nastavio dosljedno. Takođe, možemo se ponosno pohvaliti i istaći saradnju sa ovim brendom.
Benetton je globalni modni brend, sa sjedištem u Italiji. Mreža prodavnica je rasprostranjena u čak 120 zemalja i 6.500 prodavnica. Naša firma se može ponositi poslovanjem sa tim velikim svjetskim brendom.

 • 410+Radnika
 • 450+Mašina
 • 30+Različitih proizvoda
 • 40 +godina rada